Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

A melegek egészségesebben élnek, mint hetero társaik

Írta: Kata, Dátum: 2016-08-31 11:16:29, Rovat: Felmérés

Európában a skandináv országok számítanak a legaktívabban sportoló nemzeteknek, az ott élők 80-90 százaléka végez hetente legalább 2-3 alkalommal egy-egy órás testedzést. Nyugat-Európában is egészen magas, 65% körüli az aránya a rendszeresen sportolóknak, míg hazánkban egy tavalyi felmérés szerint csupán 18-23% végez hetente néhány alkalommal intenzívebb testmozgást, amivel sajnos a sereghajtók között vagyunk Európában.

A melegek egészségesebben élnek, mint hetero társaik

Érdekes adat viszont, hogy a hazai melegeknél ez az arány valamivel magasabb, közel 30%-os, de ha az alkalmi sportolást is nézzük, már minden második melegre jellemző, hogy végez többé-kevésbé rendszeres testmozgást – derült ki a Melegrandi.hu társkereső oldal kutatásából. A nőknél ez az arány ráadásul még magasabb, közel kétharmaduk vallja sportosnak magát, ami már közel van az európai átlaghoz.

De ami még inkább figyelemre méltó adat, hogy míg a teljes lakosság 40%-a egyáltalán nem mozog, a melegeknél csupán 25% az aránya azoknak, akik szinte soha nem végeznek testedzést.

A biciklizés a legkedveltebb sportolási forma a melegek körében (26%-uk pattan nyeregbe rendszeresen), csaknem kétszer annyian tekernek, mint ahányan rendszeresen futnak, vagy úsznak, de a konditermi edzés is népszerű testmozgásnak számít. Minden tizedik meleg űz valamilyen labdajátékot sportszerűen, és közel 5%-uk rendszeresen jógázik. Sőt, a Melegrandi.hu kutatásából kiderült az is, hogy minden nyolcadik meleg társkeresőnek fontos, hogy a leendő párja is rendszeresen sportoljon, figyeljen az egészségére.

A meleg társkeresők felére jellemző, hogy időnként vitaminokat szednek (C vitamint, magnéziumot, kalciumot), közel 40%-uk pedig igyekszik sok zöldséget, gyümölcsöt enni.

Elmondható tehát, hogy a melegek jobban odafigyelnek egészségükre, gyakrabban járnak el úszni, kerékpározni vagy futni, mint hetero társaik.