Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Elmondjam a szüleimnek, hogy meleg vagyok?

Írta: Márk, Dátum: 2017-02-01 15:23:28, Rovat: Meleg élet Címkék: coming out, meleg vagyok, szülők meleg gyereke

Mi, melegek mindannyian feltettük már ezt a kérdést magunknak valamikor, s vagy cselekedtünk, vagy azóta is rendszeresen előhozzuk és küzdünk vele.

Elmondjam a szüleimnek, hogy meleg vagyok?

Nehéz döntés. Fel kell tannünk magunknak millió újabb kérdést.

  • Ismerjük eléggé a szüleinket?
  • Lehet sejteni, hogy mit hoz ki belőlük a tény közlése?
  • Van olyan alkalom, amikor ezt könnyebb közölni?
  • Képesek vagyunk függetleneknek lenni?
  • és még millió kérdés....
  1. Ha nem vagy biztos a pozitív fogadtatásban, és még otthon élsz a szüleiddel, szerintem várj vele. Semmiképpen nem lenne jó úgy járni, hogy kitegyenek otthonról, bár az a szülő, aki ezt megteszi, nem is igazi szülő.
  2. Mennyire idősek és felvilágosultak a szüleid? Képesek feldolgozni és megbékélni ezzel az információval?
Melegként talán ez a legnehezebb döntés, mert félünk attól, hogy a szüleink, akikre eddig felnéztünk és jobb esetben ők is felnéztek ránk, végül nagyot csalódnak.

Mi a helyzet velem? Erősen vallásos, konzervatív szülők, nagyon szeretett gyermeke vagyok. Gyermeke? Hiszen már 30 is elmúltam. Boldog párkapcsolatban élek, a testvéreim és néhány barátom tiszában van szexuális hovatartozásommal. Már a kollégák nagy része is tudja és senki nem problémázik rajta. Sőt, szerintem pár unokatestvérem is sejti... de miért nem merem elmondani a szüleimnek? Mert annyira szeretnek és olyan büszkék rám. Félek, hogy ezzel összetörném őket és a kis világukat, még ha nehezen is dolgozzák fel, hogy nem igazán akarok nősülni. És nem, nem gondolják hogy meleg vagyok. Viszont ha rákérdeznének, nem tagadnám le. De nincs elég erőm elmondani és a testvéreim - bár mindenben támogatnak -, nem tartják jó ötletnek ezt a coming-out-ot.

Ez mindenkinek a saját döntése és ebbe tanácsot sem lehet adni. Sanki nem tudhatja, hogy milyenek az adott személy pontos körülményei. Ez egy olyan helyzet, amit vagy megoldasz egyedül, vagy sodródsz az árral... én sodródom...