Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

A melegség gyógyítható!?

Írta: Misi, Dátum: 2019-01-18 10:42:21, Rovat: Meleg élet Címkék: melegség gyógyítható, melegség gyógymódja

A Föld pedig lapos! Körülbelül ezzel az állítással egyenértékű komolysággal bír az a hír, amit egyes "kutatók" állítanak.

A melegség gyógyítható!?

A 444.hu január 17-én megjelent cikkében írta, hogy "A köztévén lement egy műsor arról, hogyan lehet meggyógyítani a homoszexuálisokat".  Ez a hír személy szerint engem rettentő módon megrázott, hiszen tudom, hogy ez nem gyógyítható és az amúgy is nehezebben elfogadó tömeget célozzák a köztévén keresztül ezzel a hírrel.

Ennek a hírnek a terjesztése komoly problémákat okozhatnak a melegek számára. Persze nem minden mássággal élőt érint ez egyformán, de gondoljunk csak bele, sokan konzervatív családból származunk, többek között én is. Szüleim mai napig nem tudják, hogy meleg vagyok, de biztos vagyok benne, hogy sejtik, csak nem beszélünk róla. Habár édesapám rengetegszer jön azzal, hogy lassan becsajozhatnék, holott a "lakótársammal" 6 éve élünk együtt.

Na de térjünk vissza az erősen keresztény családból való származtatásomra, a jobb oldali beállítottságú családomra, akik a legnyagyobb bizalommal a köztévéből informálódnak. Tegyük fel, hogy eljutott hozzájuk és még rengeteg hasonló szülőhöz a hír, akik hirtelen reményt látnak abban, hogy "beteg" gyermekük gyógyítható. Lényegtelen, hogy hogyan állnak ezzel elő, de természetes, hogy mi tudjuk, ez nem lehetséges (az más kérdés, hogy szeretnénk-e megváltozni, ha lehetséges lenne). Ezzel egy olyan feszültség generálódik a családban a szülő és a gyermek között - és nagyban a társadalmon belül a konzervatív tömeg és a meleg közösség között is - hogy lerombolja az eddigi kötelékeket, ellentéteket szül, mint ahogy a politika is szétválaszt családokat. Belső konfliktusokkal tisztogatnak. És emellé még rájön, hogy Soros fia is meleg, na az mindent visz.

Na de térjünk csak vissza egy pillanatra a cikkre, ami szerint "egyik ex-gay pszichiáter elmondta, hogy 20 éve házasságban él, előtte 15 évig melegként élt, és a mai napig vannak meleg álmai". Ezt nevezik ők kigyógyult állapotnak a melegségből? Lényegében csak magárakényszerített egy hetero kapcsolatot, elutasította a vágyait, kijelentette, hogy már nem meleg. De bármennyiben fogadni mernék, hogy a csodás 20 év házassága alatt rengetegszer megcsalta a feleségét és nem nővel. Szóval bukik az egész az álmodós kijelentéssel.

Ti mit gondoltok erről? Ha valóban létezne gyógymód, akár csak egy tabletta, aminek hatására örökre heterová válnátok, bevennétek?