Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Transzvesztita vs. transzszexuális

Írta: Márk, Dátum: 2016-04-28 14:12:01, Rovat: Okosság

Mielőtt transzba esnénk, tisztázzuk a fogalmakat, s járjunk a végére mi a különbség egy transzvesztita és egy transzszexuális között.

Transzvesztita vs. transzszexuális

Sokan összekavarják, legtöbben pedig egy és ugyanazon jelenségnek vélik a két fogalmat, pedig hatalmas különbség van a kettő között, s nem is olyan bonyolult.
Egy transzszexuális személy komoly lelki frusztrációt él meg férfitestbe zárt női lélekkel, ezért a transzszexuálisok között fordul elő nagy százalékban nemváltó műtét.
Egy transzvesztiták viszont nem igénylik a nemváltó műtétet, de jól érzik magukat, ha néha nőként mutogathatják magukat. Legtöbbjük fellép szórakozóhelyeken és playback-ről énekel. Nagyon ritka, amikor saját hangjukat használják a színpadon. Közöttük szinte versengés megy, hogy kinek van szebb ruhája, gyönyörűbb parókája és ki tud a leginkább nőre hasonlítani. Sminkjük mégis néha túlzó, ebben az esetben azt sem bánják, ha mély, dörmögő férfi hangon beszélnek. Ez is része annak a képi világnak, amit alkotnak magukról. Emiatt érdekesek, viccesek, s már-már misztikusak.