Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

 

Elítéli-e a melegeket a katolikus egyház?

Írta: Márk, Dátum: 2016-05-26 11:54:19, Rovat: Meleg élet

A válasz egyértelműen NEM! A keresztény hit a testvéri szeretetben nagyon erős, ezért arra tanít, hogy szeresd az ellenségeidet is, hiszen Ők is felebarátaid. Persze félreértések elkerülése végett, a melegek nem ellenségei a kereszténységnek, még csak véletlenül sem.

Elítéli-e a melegeket a katolikus egyház?

Sőt mi több, keresztény melegek is olyannyira sokan vannak, hogy még saját szervezetük is van. Például Magyarországon az Öt Kenyér Egyesület, a keresztény melegeket próbálja összefogni és pártfogásába venni, hogy könnyebben meg tudják élni melegségüket "Isten-félő" keresztény emberként. Ez szép dolog, de térjünk vissza a fő téma boncologatásához, hogyan is vélekedik a másságról a katolikus egyház?

A melegséget nem ítélik el, nem tartják betegségnek sem, csupán egy olyan adottságnak, mely teher a meleg ember számára. Ezzel a teherrel pedig együtt kell élnie, ez az Ő "keresztje". Eddig szép és jó a meglátás és igaz is, persze tehernek csak akkor számít, ha olyan környezeti nyomás is társul hozzá, mint ha például a körülvevő emberek nem fogadja el a melegség tényét, vagy éppen ezért tikolni kell előttük a melegséget.
A keresztény melegekre ezt a terhet még a katolikus egyház is rányomja azzal, hogy rendben, legyél meleg, ez nem bűn, DE(!) annak megélése már igen.

Mit ért az egyház a "melegség megélése" alatt?
- Együttélni azonos neművel párkapcsolatban.
- Szexuális kapcsolatot létesíteni azonos neművel.

Így alakul ki az egyháznak köszönhetően az a kereszt, amit viselnie kell(ene) minden meleg kereszténynek, hogy soha ne lehessen boldog, fogadja el, hogy meleg és egyedül fog meghalni. Tudom, ez így durván hangzik, de az egyház szerint ez a helyes út egy meleg számára.

Lehet egyetérteni, lehet vitatkozni, jelenleg itt tartunk és ezért nem fogadja el az egyház az azonos neműek házasságára vonatkozó kéréseket/indítványokat. Az évtizedek során egyre többet változott a melegekhez való hozzáállása az egyháznak, talán egyszer ez is meg fog változni, de az emberek által alkotott egyház véleményét megváltoztatni még mindig nem sikerült.

Viszont mit gondolhat Isten minderről és mit gondolok én?
Azt gondolom, hogy nem véletlenül születtem melegnek, ezt nem én választottam, mint ahogy más sem szándékosan lett balkezes. Ezt az utat a jó Isten választotta nekem és ha szeretnék jó keresztény lenni melegként, annak nincs semmi akadálya. Ha pedig engem az tesz boldoggá, hogy a párommal együtt élek és eljárunk templomba is, ezért nem fog engem Isten sem eltaszítani. Minden ember érzi azt, ha valami bűnöset, vagy rosszat tesz és én a boldog párkapcsolatom egyáltalán nem érzem annak.